امداد و بهداشت پایگاه شهدای بسیج ایرنا

من فرهاد شرف پور مربی امداد و نجات در این وبلاگ در مورد اصول کمک های اولیه ، آموزش امداد و نجات مطالبی را ارائه خواهم نمود ./.

امداد و بهداشت پایگاه شهدای بسیج ایرنا

من فرهاد شرف پور مربی امداد و نجات در این وبلاگ در مورد اصول کمک های اولیه ، آموزش امداد و نجات مطالبی را ارائه خواهم نمود ./.

جسم‌ خارجی‌ در محل‌ بریدگی

خارج‌ کردن‌ اجسام‌ خارجی‌ (مثل‌ خرده‌ شیشه‌ یا سنگ‌ ریزه‌) از زخم‌ قبل‌ از شروع‌ درمان‌، بسیار پر اهمیت‌ است‌. اگر این‌ اشیاء در داخل‌ زخم‌ باقی‌ بمانند، درکوتاه‌ مدت‌ سبب‌ عفونت‌ و تأخیر در ترمیم‌ زخم‌ و در بلند مدت‌ سبب‌ تغییر رنگ‌ محل‌ می‌شوند. بهترین‌ راه‌ خارج‌ کردن‌ اجسام‌ سطحی‌ (خرده‌ شیشه‌ و سنگ‌ ریزه‌)، استفاده‌ از انبرک‌ (در صورتی‌ که‌ در اختیار داشته‌ باشید) است‌. روش‌ دیگر آن‌ است‌ که‌ این‌ قطعات‌ ریز را با دقت‌ مشخص‌ کنید و یا آب‌ سرد آنها را بشویید. سعی‌ نکنید اشیایی‌ را که‌ محکم‌ در زخم‌ فرورفته‌اند، خارج‌ کنید چون‌ ممکن‌ است‌ بافت‌ اطراف‌ را تخریب‌ و خونریزی‌ را تشدید کنید. به‌ جای‌ این‌ کار، دور تا دور آنها را با پانسمان‌ یا باند بپوشانید.
مباحث‌ زیر را هم‌ ببینید:
فرورفتن‌ قلاب‌ ماهی‌گیری‌ ، تراشه‌ (پلیسه‌)

اهداف‌
مهار خونریزی‌ بدون‌ فشار دادن‌ جسم‌ خارجی‌ به‌ داخل‌ زخم‌.
به‌ حداقل‌ رساندن‌ خطر عفونت‌.
در صورت‌ لزوم‌، فراهم‌ کردن‌ شرایط‌ انتقال‌ به‌ بیمارستان‌.
۱) در صورت‌ امکان‌، دستکش‌ یکبار مصرف‌ بپوشید. با اعمال‌ فشار در دو سمت‌ جسم‌ خارجی‌ و بلند کردن‌ قسمت‌ آسیب‌ دیده‌ تا بالاتر از سطح‌ قلب‌، خونریزی‌ را مهار کنید.
۲) روی‌ زخم‌ را باگاز بپوشانید تا خطر عفونت‌ به‌ حداقل‌ برسد.
احتیاط‌!
همیشه‌ در مورد واکسیناسیون‌ علیه‌ کزاز سوال‌ کنید. در موارد زیر، کمک‌ پزشکی‌ درخواست‌ کنید:
مصدوم‌ در مورد زمان‌ و تعداد تزریقاتی‌ که‌ دریافت‌ کرده‌ است‌ مطمئن‌ نیست‌.
از آخرین‌ واکسنی‌ که‌ به‌ مصدوم‌ تزریق‌ شده‌، بیشتر از ۱۰ سال‌ می‌گذرد.
۳) بالشتک‌هایی‌ در اطراف‌ شی‌ بسازید تا بتوانید بدون‌ اعمال‌ فشار بر آن‌، زخم‌ را باند پیچی‌ کنید. با دقت‌ بالشتک‌ها را در محل‌ خود نگه‌ دارید تا باند پیچی‌ خاتمه‌ پیدا کند.
۴) درصورت‌ لزوم‌، شرایط‌ بردن‌ یا فرستادن‌ مصدوم‌ به‌ بیمارستان‌ را مهیا کنید.
مورد خاص‌
اجسام‌ بزرگ‌
اگر جسم‌ خارجی‌ آن‌ قدر بزرگ‌ است‌ که‌ نمی‌توانید بالشتک‌های‌ بلندی‌ را برای‌ کاهش‌ فشار روی‌ جسم‌ تعبیه‌ کنید، باند پیچی‌ را در اطراف‌ جسم‌ انجام‌ دهید.
+ نوشته شده در  15 Feb 2006ساعت   توسط فرهاد شرف پور  |  نظر بدهید

 
 
خونریزی‌ از بریدگی‌ها را می‌توان‌ به‌ راحتی‌ با اعمال‌ فشار وبالا بردن‌ اندام‌ مهار کرد. به‌ طور معمول‌، تنها یک‌ پانسمان‌ چسب‌ دار مورد نیاز است‌ و زخم‌ خود به‌ خود طی‌ چند روز بهبود پیدا می‌کند. تنها در شرایط‌ زیر، نیاز به‌ کمک‌های‌ طبی‌ احساس‌ می‌شود:
اگر خونریزی‌ متوقف‌ نشود.
اگر جسم‌ خارجی‌ در داخل‌ بریدگی‌ وجود داشته‌ باشد.
اگر زخم‌ در معرض‌ خطر عفونت‌ قرار دارد (مثلاً زخم‌ ناشی‌ از گاز گرفتن‌ انسان‌ یا حیوان‌ یا سوراخ‌ شدگی‌ در اثر یک‌ جسم‌ آلوده‌).
اگر در یک‌ زخم‌ قدیمی‌، نشانه‌های‌ عفونت‌ بارز شود.
کزاز
کزاز در واقع‌ عفونت‌ خطرناکی‌ است‌ که‌ توسط‌ باکتری‌ کلستریدیوم‌ تتانی‌ که‌ به‌ صورت‌ هاگ‌ در خاک‌ زندگی‌ می‌کند، ایجاد می‌شود. اگر باکتری‌ کزاز وارد زخم‌ شود، می‌تواند در بافت‌های‌ آسیب‌ دیده‌ و متورم‌ تکثیر شود و ماده‌ای‌ سمی‌ (سم‌) تولید کند؛ این‌ سم‌ از طریق‌ دستگاه‌ عصبی‌ منتشر می‌شود و گرفتگی‌ (اسپاسم‌) عضلانی‌ و فلج‌ ایجاد می‌کند. می‌ توان‌ به‌ کمک‌ واکسیناسیون‌ از این‌ بیماری‌ پیشگیری‌ کرد و افراد به‌ طور معمول‌، یک‌ دوره‌ واکسن‌ کزاز را در دوران‌ کودکی‌ دریافت‌ می‌کنند. با این‌ حال‌، ممکن‌ است‌ تکرار واکسیناسیون‌ در بزرگسالی‌ هم‌ ضرورت‌ داشته‌ باشد.

اهداف‌
به‌ حداقل‌ رساند امکان‌ عفونت‌
۱) دست‌های‌ خود را به‌ طور کامل‌ بشویید و در صورت‌ امکان‌، دستکش‌ یکبار مصرف‌ بپوشید. ذرات‌ خارجی‌ آزاد را با فشار آب‌ خارج‌ کنید.
۲) اگر زخم‌ کثیف‌ است‌، آن‌ را به‌ آرامی‌ با آب‌ بشویید تا تمیز شود و یا از دستمال‌ بدون‌ الکل‌ استفاده‌ کنید. با استفاده‌ از یک‌ سواب‌ گاز دار، زخم‌ را خشک‌ کنید و با گاز استریل‌ آن‌ را بپوشانید.
احتیاط‌!
همیشه‌ در مورد واکسیناسیون‌ علیه‌ کزاز سوال‌ کنید. در موارد زیر،کمک‌ پزشکی‌ درخواست‌ کنید:
مصدوم‌ هرگز واکسینه‌ نشده‌ است‌.
مصدوم‌ در مورد زمان‌ و تعداد تزریقاتی‌ که‌ دریافت‌ کرده‌ است‌ مطمئن‌ نیست‌.
از آخرین‌ واکسنی‌ که‌ به‌ مصدوم‌ تزریق‌ شده‌ است‌ بیش‌ از 10 سال‌ می‌گذرد.
۳) در صورت‌ امکان‌، اندام‌ آسیب‌ دیده‌ را بلند کنید و بالاتر از سطح‌ قلب‌ نگه‌ دارید. مستقیماً به‌ زخم‌ دست‌ نزنید. اندام‌ آسیب‌ دیده‌ را با یک‌ دست‌ نگه‌ دارید.
۴) نواحی‌ اطراف‌ زخم‌ را با آب‌ و صابون‌ تمیز کنید؛ برای‌ هر ضایعه‌ از سواب‌ تمیز مجزا استفاده‌ کنید. موضع‌ را خشک‌ کنید. پوشش‌ زخم‌ را بردارید و پانسمان‌ چسب‌ دار روی‌ آن‌ قرار دهید. در صورتی‌ که‌ خطر بالای‌ عفونت‌ وجود دارد، به‌ مصدوم‌ توصیه‌ کنید که‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد