امداد و بهداشت پایگاه شهدای بسیج ایرنا

من فرهاد شرف پور مربی امداد و نجات در این وبلاگ در مورد اصول کمک های اولیه ، آموزش امداد و نجات مطالبی را ارائه خواهم نمود ./.

امداد و بهداشت پایگاه شهدای بسیج ایرنا

من فرهاد شرف پور مربی امداد و نجات در این وبلاگ در مورد اصول کمک های اولیه ، آموزش امداد و نجات مطالبی را ارائه خواهم نمود ./.

بهداشت زمان و اضطرار۲

آموزش همگانی مقابله با بلایای طبیعی

 

روشهای نگهداری گوشت عبارتند از:

سبزیجات عموماً دارای انگل هستند که با استفاده از ضد عفونی کننده هایی مثل پودر پرکلرین از بین می روند. برای این کار سبزیجات را در ده لیتر آب حاوی 2 گرم پرکلرین برای مدت دو دقیقه ضد عفونی می نمایند. در صورتی که ضد عفونی کننده ها در دسترس نباشد می توان با ریختن یک قاشق بزرگ نمک و یک قاشق بزرگ سرکه در یک ظرف حاوی سبزیجات به مدت 20 دقیقه آنها را ضد عفونی کرد.

 

در مصرف مواد غذایی باید به بهداشت محیط مواد غذایی نیز توجه کرد. محل نگهداری و پخت مواد غذایی باید بهداشتی و دارای نور، تهویه و رطوبت مناسب باشد. زباله های غذایی به طریق بهداشتی جمع شود، ظروف بهداشتی باشد و از ظروف زنگ زده، لب پریده و ترک دار و یا جرم گرفته به هیچ وجه استفاده نشود. هر چند وقت یکبار ظروف با مایع گندزدا شسته شود و اگر مایع ضد عفونی کننده در دسترس نباشد، آب 80 درجه سانتیگراد 15 الی 20 دقیقه، ضد عفونی می کند.

 

 

ها) بهداشت آب:

آب سالم، زلال و شفاف است و املاح مصرفی آن در حد نیم گرم در لیتر و به صورت محلول در آن است و عاری از میکروب (کمتر از حد مجاز) است و مواد سمی نیز ندارد.

بهترین روش علمی و ساده تشخیص آب سالم، جستجوی باکتری کلیفرم در نمونه آب است که در صورت وجود این باکتری، آب غیر بهداشتی و آلوده است.

 

 

شرایط احراز سلامت آبهای زیرزمینی در صورت نیاز به استفاده از آنها به شرح زیر است :

آب چشمه باید زلال و شفاف باشد. در بالا دست محل ظهور چشمه، ساختمان مسکونی، مزارع کشاورزی و حفره های عمیق نباشد. دهانه چشمه بدون حفاظ نباشد و چشمه با آب سطحی زمین ارتباط نداشته باشد. در استفاده از آب چاه یا قنات نیز، ضمن توجه به زلال و شفاف بودن آب، باید از فاصله داشتن چاه آب از چاه فاضلاب یا لوله های فاضلاب، عدم نفوذ آبهای سطحی آلوده از راه خاک اطراف چاه، عدم ورود آبهای سطحی آلوده از دهانه باز چاه، عدم ورود گرد و غبار و آشغال و حشرات و پرندگان از دهانه چاه و عدم نفوذ آلودگی از مستراح نزدیک چاه اطمینان حاصل کرد.

 

آب چاه یا قنات یا چشمه را می توان با آهک کلردار ضد عفونی کرد و به ازای هر 15 لیتر آب، 500 گرم آهک کلردار به آب اضافه نمود. در صورت در دسترس بودن قرص کلردار به آب اضافه نمود. در صورت در دسترس بودن قرص کلر می توان از قرص کلر استفاده کرد و باید 30 دقیقه بعد از اضافه کردن قرص کلر به آب از آن استفاده کرد.

 

کلر را باید در بطری شیشه ای تیره رنگ و در جایی که خنک باشد نگهداری کرد. به غیر از کلر، تنتورید نیز از ضد عفونی کننده های آب است که دو قطره از آن (محلول 2%) برای یک لیتر آب کافی است. جوشاندن از راههای سالم سازی آب آشامیدنی است که باکتریها، کیست و تخم انگلها را از بین می برد. جوشاندن آب در دمای 100 درجه سانتیگراد و حداقل 20 دقیقه باعث ضد عفونی شدن آن می گردد. به خاطر داشته باشید که آب آلوده باعث انتقال بسیاری از بیماریها مانند حصبه، وبا، اسهال خونی، خون شاشی (بیلاریوز) پیوک و ... است. برای ذخیره آب باید از ظروف تمیز کلرزده با دهانه تنگ، ترجیحاً شیردار و سرپوشیده، استفاده کرد.

 

 

3. شیوه های بهداشتی دفع فضولات و زباله ها (بهداشت محیط) :

فاضلابها عوامل شیوع بیماریهای مُسری مثل وبا، حصبه، اسهال خونی، اسهال کودکان، بیماری انگلی و بسیاری از بیماریهای دیگر هستند. برای پیشگیری از آنها باید مواظب بود که: فضولات، خاک سطحی را آلوده نکنند، آبهای زیرزمینی و آبهای سطحی آلوده نشوند، مگسها و حشرات به فضولات راه پیدا نکنند و در نهایت فضولات حداقل 6 ماه در چاه بمانند تا تجزیه و به کود تبدیل شوند.

 

توالتهای اضطراری یا صحرایی باید دارای نشیمن گاه مناسب، هواکش، روکش سقف فلزی، پنجره قابل باز کردن، چاه به عمق حداقل 3 تا 8 متر و قطر 90 سانتی متر باشند. بهترین استانداردها برای ایجاد توالت در اماکن عمومی و صحرایی، 1 عدد برای 1تا 10نفر، 2 عدد برای 10تا24 نفر، 3 عدد برای 25 تا 50 نفر، 4 عدد برای 50 تا 75 نفر، 5 عدد برای 75 تا 100 نفر است.

 

 

برای دفع بهداشتی زباله ها :

1. جمع آوری زباله ها باید بهداشتی باشد و برای این منظور باید از ظروف درپوش دار، قابل شستشو، زنگ نزن، با گنجایش 120 لیتر و دارای دستگیره و نیز کیسه نایلونی استفاده کرد. زباله ها باید حداکثر پس از 24 ساعت تخلیه شوند تا از تخمیر آنها جلوگیری شود. زباله های عفونی و بیمارستانی حتماً باید در کوره ها یا محلهای خاص، سوزانده شود.

 

2. حمل زباله ها با ماشینهای مخصوص و کارگرانی با لباس و دستکش مخصوص صورت گیرد.

3. دفع زباله بهداشتی باشد.

 

 

روشهای دفع بهداشتی زباله :

1. سوزاندن، به خصوص در موارد عفونی بودن زباله ها

2. دفع بهداشتی در گودال به مدت 2تا12 ماه و تخمیر و زباله ها از طریق پوشاندن گودال با 20 سانتیمتر خاک

3. تبدیل زباله به کود و بازیافت مواد و تخمیر و خشک کردن (تهیه کمپوست)

 

 

4. حشرات و جوندگان و مقابله با آنها:

حشرات و جوندگان، عوامل انتقال و سرایت بسیاری از بیماریهای انگلی و عفونی هستند. به عنوان مثال: پشه آنوفل عامل انتقال مالاریا، پشه خاکی عامل انتقال سالک، مگس ناقل بیماریهای روده ای و چشمی، شپش ناقل تیفوس و تب راجعه، کَک ناقل تیفوس و طاعون، سوسک ناقل بیماریهای روده ای، وبا و تیفوئید، کنه ناقل تب راجعه و ناقل گال یا جرب است. جوندگان نیز ناقل بیماریهایی چون طاعون و تیفوس هستند.

 

 

روشهای بهداشتی مبارزه با بندپایان عبارتند از :

1. روشهای فیزیکی مثل خشک کردن باتلاقها و آبهای راکد، نصب توری پنجره ها، مراقبتهای بهداشتی از چاههای فاضلاب و تعمیر ساختمانها

2. روشهای شیمیایی مثل استفاده از حشره کشها و مواد دورکننده حشره ها

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد