امداد و بهداشت پایگاه شهدای بسیج ایرنا

من فرهاد شرف پور مربی امداد و نجات در این وبلاگ در مورد اصول کمک های اولیه ، آموزش امداد و نجات مطالبی را ارائه خواهم نمود ./.

امداد و بهداشت پایگاه شهدای بسیج ایرنا

من فرهاد شرف پور مربی امداد و نجات در این وبلاگ در مورد اصول کمک های اولیه ، آموزش امداد و نجات مطالبی را ارائه خواهم نمود ./.

آموزش همگانی مقابله با بلایای طبیعی۶

برق گرفتگی

برق گرفتگی می تواند از یک منبع برق با ولتاژ بالا یا پایین باشد.

 

علایم و عوارض :

علایم برق گرفتگی می تواند بسیار شدید و عمیق و شامل سوختگی مختصر تا شدیدِ پوست، مور مور شدن بدن، نامنظمی یا ایست ضربان قلب، ایست تنفس، کاهش سطح هوشیاری، تشنج، نارسایی کلیوی، شکستگی و دررفتگی استخوانها و مفاصل و ... باشد.

 

 

اقدامات اولیه :

در مواجه با فردی که دچار برق گرفتگی شده است ابتدا منبع برق را قطع کنید؛ مثلاً دوشاخه را از برق بکشید یا برق را از کنتور قطع نمایید و یا به کمک یک شیء پلاستیکی یا یک تکه چوب خشک تماس مصدوم را با منبع برق قطع کنید. فرد امدادگر، باید مواظب باشد خود دچار برق گرفتگی نشود. هر سیم بدون پوشش را در محل حادثه دارای برق فرض نمایید حتی اگر سیم آنتن یا تلفن باشد.

 

هرگونه  شعله ای در لباس مصدوم را خاموش کرده، لباسهای سوخته و نیمه سوخته را از بدن، خارج نمایید و چنانچه ضربان قلب مصدوم متوقف شده باشد، فوراً عملیات احیاء را شروع کنید. ناحیه سوخته بدن را با گاز استریل و یا یک تکه پارچه تمیز پوشانده هرگونه شکستگی اندامها را آتل بندی کنید. توجه کنید در فرد دچار برق گرفتگی احتمال آسیب مُهره های گردنی و متعاقباً فلج اندامها بسیار زیاد است. پس در حمل و نقل مصدوم تلاش کنید هیچگونه حرکتی به سر و گردن وی داده نشود. مصدومین فوق باید پس از کمکهای اولیه حتماً به بیمارستان منتقل شوند چرا که برق گرفتگی می تواند عوارض تأخیری خطرناکی داشته باشد.

 

نکته:

جریان برق با ولتاژ بالای کابلهای صنعتی می تواند تا چندین متر قوس الکتریکی داشته باشد. بنابراین به قربانیان این نوع برق گرفتگی نباید نزدیک شد، مگر اینکه به طور رسمی اطلاع داده شود که برق قطع شده است. لازم به ذکر است عملیات نجات در فردی که دچار صاعقه زدگی شده است مشابه حالت برق گرفتگی است.

 

 

پیشگیری :

استفاده از دستکشهای پلاستیکی مخصوص و کفشهای خشک، هنگام کار با مدارهای الکتریکی، محکم بستن به جعبه های تقسیم برق، مسدود نمودن پریزهای برق یا درپوشهای پلاستیکی و استفاده نکردن از وسایل الکتریکی در حمام، از موارد مهم پیشگیری است. هنگام رعد و برق، برای حفاظت در برابر برق گرفتگی و صاعقه زدگی به مکانهای سرپوشیده پناه ببرید و از ایستادن در مکانهای باز، کنار درختان یا باجه تلفن خودداری کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد