امداد و بهداشت پایگاه شهدای بسیج ایرنا

من فرهاد شرف پور مربی امداد و نجات در این وبلاگ در مورد اصول کمک های اولیه ، آموزش امداد و نجات مطالبی را ارائه خواهم نمود ./.

امداد و بهداشت پایگاه شهدای بسیج ایرنا

من فرهاد شرف پور مربی امداد و نجات در این وبلاگ در مورد اصول کمک های اولیه ، آموزش امداد و نجات مطالبی را ارائه خواهم نمود ./.

آموزش همگانی مقابله با بلایای طبیعی۵

غرق شدگی

غرق شدگی از علل مرگ و میر به خصوص در میان بچه ها و نوجوانان است. عوامل زمینه ساز، عبارتند از: بیماری صرع، عقب ماندگی ذهنی، نداشتن آشنایی کافی با قواعد شناگری و افزایش استفاده از قایقهای روباز و تندرو به خصوص شنا در مناطق حفاظت شده.

 

اقدامات اولیه :

در مواجهه با فرد غرق شده، ابتدا وی را به کمک وسایلی از قبیل حلقه نجات، تکه الوار یا طناب بلند از آب خارج کنید. باید این نکته را در نظر داشت که تنها زمانی، فرد می تواند مستقیماً اقدام به نجات مصدوم کند که اولاً دوره آموزش نجات غریق را گذرانده باشد و ثانیاً از نظر بدنی به اندازه کافی قوی باشد چرا که امکان غرق شدن یک ناجی فاقد صلاحیت بسیار زیاد است.

 

باید بلافاصله  پس از خروج مصدوم بیهوش از آب ابتدا دهان وی را از گل و لای و شن پاک کنید. نباید وقت را برای خارج کردن آب از ریه ها و معده هدر داد. به وضعیت تنفسی و ضربان قلب دقت کنید. چنانچه تنفس خود به خودی از کار افتاده باشد فوراً تنفس مصنوعی را شروع کنید و چنانچه ضربان قلب از کار ایستاده باشد به سرعت ماساژ قلب را به طور صحیح و اصولی انجام دهید. مجدداً تأکید می شود، نباید وقت را برای خارج کردن آب از ریه ها تلف کرد، چرا که با ادامه دادن تنفس مصنوعی قوی و مناسب تمام آب از ریه ها جذب بدن می شود. در اوایل، تنفس مصنوعی قدری مشکل است؛ ولی با جذب آب به بدن تنفس راحت تر می شود. اگر طی عملیات احیا، فرد مصدوم استفراغ کند، فوراً او را به پهلو برگردانید تا مواد خارج شده وارد ریه ها نشود. گاه ممکن است طی تنفس مصنوعی مقداری هوا وارد معده شود که خطر استفراغ دارد. در چنین مواردی فرد مصدوم را به شکم خوابانیده و دستهای خود را به صورت ضربدر به دور شکم حلقه نمایید و مختصری بالا بکشید تا هوا و آب از معده خارج شود. باید توجه داشت این عمل تنها در مواردی که اشکال تنفسی وجود دارد انجام می گیرد.

 

نکته :

در فردی  که به داخل آبهای کم عمق شیرجه رفته و با سر به زمین برخورد کرده است خطر شکستگی مهره ها و قطع نخاع گردنی و فلج اندامها وجود دارد. در مواجهه با چنین مواردی، هنگام جابه جایی و عمل احیاء، بسیار احتیاط نموده و سعی کنید کوچکترین حرکتی به سر و گردن مصدوم وارد نشود. در خاتمه باید متذکر شد تمام افراد غرق شده پس از نجات و اقدامات اولیه، حتی اگر کاملاً هوشیار باشند، باید به سرعت به بیمارستان منتقل شوند چرا که آب جذب شده می تواند عوارض خطرناک و کشنده ای برای فرد داشته باشد.

نظرات 2 + ارسال نظر
مهدی کاوسیان جمعه 12 بهمن‌ماه سال 1386 ساعت 12:31 ب.ظ http://360.yahoo.com/mkavous

از تلاشتان برای اطلاع رسانی بهداشت و مقابله با بلایای طبیعی بسیار سپاسگزارم

مهدی کاوسیان جمعه 26 بهمن‌ماه سال 1386 ساعت 11:14 ب.ظ http://ghargh.blogfa.com

انی عمومی در رابطه با امداد کردید. مطالب راجع به غرق شدگی تان را خواندم ، بسیار مفید بودند.

همسر من ، مریم اصغری ۵ آذر ۱۳۸۵ در یک حادثه جانخراش در استخر طرشت (توانیر)‌ تهران در اثر غرق شدگی جان خود را از دست داد. به همین دلیل تصمیم گرفتم یک وبلاگ جهت اطلاع رسانی عمومی برای حادثه غرق شدگی ایجاد کنم. آدرس آن چنین است
http://ghargh.blogfa.com
لطفا آن را به پیوندهایتان اضافه کنید. (من هم وبلاگ شما را به پیوند هایم اضافه کردم). در صورتیکه می توانید در این زمینه به من کمک کنید بسیار خوشحال خواهم شد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد