امداد و بهداشت پایگاه شهدای بسیج ایرنا

من فرهاد شرف پور مربی امداد و نجات در این وبلاگ در مورد اصول کمک های اولیه ، آموزش امداد و نجات مطالبی را ارائه خواهم نمود ./.

امداد و بهداشت پایگاه شهدای بسیج ایرنا

من فرهاد شرف پور مربی امداد و نجات در این وبلاگ در مورد اصول کمک های اولیه ، آموزش امداد و نجات مطالبی را ارائه خواهم نمود ./.

گزارش مقدماتی از مدیریت بحران در زلزله لرستان - زلزله سیلاخور

 

 

گزارش از دوست و برادر عزیز و ارجمندم مهندس علیرضا سعیدی دبیر جمعیت کاهش خطرات زلزله ایران

موسس گروه امداد و نجات موج پیشرو

 

 

با اعلام بروز زلزله در منطقه لرستان تیمی چهار نفره از گروه موج پیشرو پس از دعوت از تمامی اعضاء گروه امداد و نجات گروه موج پیشرو که دوره دیده بودند برای حضور در منطقه زلزله زده با تعیین اهداف ذیل به منطقه اعزام شد

 

اهداف تعیین شده برای سفر گروه اعزامی

 

۱- زنده یابی

۲- آوار برداری

۳- آموزش مبانی اولیه به اهالی بومی در زمینه زنده یابی / اوار برداری/ اسکان اضطراری

۴- آشنایی با زلزله از نزدیک برای دانشجویان تازه کار گروه موج پیشرو

۴- مستند سازی زلزله از دید مدیریت بحران و فرماندهی عملیات

۵- تهیه گزارش اجتماعی حادثه بصورت بی طرف

 

پس از حضور در منطقه زلزله زده با توجه به خروج مردم از منازل قبل از وقوع زلزله اصلی تعداد محبوسین در زیر آوار و نیز مجروحین و مفقودین بسیار کمتر از براورد  انجام شده بود که خوشبختانه همان تعداد اندک نیز توسط نیروهای مردمی خود منطقه و بستگانشان از زیر اوار خارج شده بودند . لذا سه هدف اولیه گروه اعزامی به خودی از فهرست اهداف حذف گردید و تنها مستند سازی تصویری و مصاحبه با مردم بومی جهت تهیه گزارش بی طرف از حادثه مود توجه قرار گرفته و در طی دو روز با عکس برداری از مناطق و روستاهای آسیب دیده اقدام به مستند سازی عملکرد مسئولان در سه زمینه مدیریت بحران و فرماندهی عملیات در کنار بازتاب اجتماعی حادثه گردید . گزارش مقدماتی مدیریت بحران و فرماندهی عملیات این زلزله با توجه به مسئولیت من (علیرضا سعیدی ) به عنوان دبیر جمعیت کاهش خطرات زلزله ایران در سایت رسمی این جمعیت ارائه گردید و گزارش اجتماعی این سفر که توسط فائزه جنیدی ( موسس گروه موج پیشرو ) تهیه گردیده است تا روز آتی بروی سایت و وبلاگ موج پیشرو در دسترس شما قرار خواهد گرفت .

 

گزارش تصویری زلزله لرستان

 

در ضمن البوم عکس های این زلزله نیز با عنوان بزودی بروی سایت مرجع مرجع مدیریت بحران  برای استفاده پژوهشگران در زمینه مدیریت بحران قرار خواهد گرفت

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

اسکان اضطراری

 

 

 

 مردم در شهر های درود و بروجرد بعلت ترس از وقوع زلزله مجدد شبها در میادین و بلوارهای شهر می خوابند . مردم شهر با استفاده از پلاستیک و برزنت اقدام به ساختن چادر های موقت نموده اند.

 

           

 

تعداد چادرهای اهدایی در سطح شهر بروجرد بسیار اندک بود و اغلب چادرهای نصب شده از نوع چادرهای شخصی بود .

 

       

 

مردم در سطح روستا ها همچون روستاهای لوان علیا و سفلا تا ساعت پنج صبح شنبه 12 فروردین فاقد سرپناه بودند در حالی که این دو روستا از جمله روستاهایی بودند که تخریب ساختمانها در انها بسیار بالا بوده است  . تا ساعت یک بعدالظهر روز شنبه بنا بر اظهار مردم روستا از هیچ یک از مسئولان در این روستاها حضور پیدا نکرده بودند .

 

                    

 

 مردم در این دو روستا از مدفون شدن احشام در زیر اوار و احتمالا ایجاد تعفن اظهار ناراحتی نموده و خواستار اوار برداری آغلها و دفن احشام خود بودند . تعداد ده تا پانزده خانوار  این روستا تا ظهر روز شنبه نیز فاقد سرپناه بودند .

 

 

      

 

در بین این خانوارها  متاسفانه می شد خانوارهایی را مشاهده نمود که یکی از اعضاء خود را از دست داده بودند و یا کودکان شیر خوار داشتند

 

 

تامین آب آشامیدنی و بهداشتی

در اکثر روستا ها آب بهداشتی در دسترس مردم بود اما برای آب آشامیدنی مردم در سطح روستاها با مشکلات دست به گریبان هستند که البته در بعضی مناطق می توان نیروهای مقاومت بسیج را با منبع های آب که بروی لندکروز نصب شده بودند را در حال توزیع آب دید .

 

سرویسهای بهداشتی

 

برخلاف زلزله های قبلی ایران ، در این زلزله مشکل سرویسهای بهداشتی وجود نداشت که می توان دلیل ان را بدلیل بافت نا متقارن روستا ها دانست . چرا که در سطح روستا تعداد اندکی ساختمانهای را که با اصول مهندسی ساخته شده باشند را هم  مشاهده نمود که دارای کاربری حتی پس از زلزله بودند که در روز دوم در اختیار باقی اهالی قرار داشتند .

 

 

 

مجروحین و کشته شدگان

 

        

 

 

تعداد مجروحین و کشته شدگان در این زلزله نسبت به زلزله های مشابه و وسعت روستاها و تخریبهای انجام شده بسیار محدود بود که اغلب این مجروحین و کشته شدگان نیز در همان چند ساعت اول توسط اهالی بومی از زیر اوار خارج شده بودند

 

 

 

 

عملکرد مردم

 

بدلیل بالا رفتن دانش مردم در خصوص نحوه عملکرد تعدا مجروحین و کشته شدگان بسیار کمتر از براوردها بوده است

مردم که با استفاده از تجربه زلزله بم و زرند با وقوع پیش لرزه های شب قبل از منزل خود خارج شده بودند تا به صبح به منزل باز نگشته و تنها تعداد اندکی شب را در منازل باقی ماندند . و این به کمتر شدن مجروحین و کشته شده گان کمک نمود .

 

 

 

عملکرد مسئولین

عدم رضایت مردم از نحوه عملکرد مسئولان در گفتگوهای انجام گرفته مشهود بود . مردم در شب اول در جلوی هلال احمر در بروجرد اجتماع نمده بودند تا چادر دریافت کنند . تداخل در کارها مشهود بود و این خصوصا در بحث تامین امنیت توزیع کلاهای ارسالی بسیار ملموس بود . شب جمعه ( 11  فروردین ) مشاهده نمودیم که توزیع چادرها در چالن چولان بر عهده سپاه قرار گرفته است تا مشکل سرقت و عدم امنیت پیش نیاید .

 

         

 

آمبولانسها هلال احمر در این زلزله بسیار فعال بودند . تعداد مناسب آمبولانسها با توجه به حجم محدود مجروحین ، عملکرد مناسبی  را داشتند  .

در روز شنبه از صبح به تدریج یگانهای ویژه سپاه امنیت را در ورودیهای روستاها بر عهده گرفتند ، تا ورود و خروج لوازم و اسباب مردم را کنترل نمایند .

 

 

مشکلات ویژه

 

مشکل اساس در روستاها با توجه به حشم دار بودن روستاییان ، نبودن آغل های مناسب برای حیوانات بود که میبایست قبل از آنکه در طی روزهای آتی این مشکل به بحران تبدیل گردد برای آغل های موقت اقدام گردد .

 

     

 

 

 

گزارش مصور این سفر را می توانید در این آدرس ملاحظه نمایید

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد