در شرایط اضطراری ارائه خدمات به افراد مهاجر یا بلا دیده از ویژگی های خاصی برخوردار است . اما موضوعی که مدیریت بحران میبایست قبل از وقوع و حادث شدن شرایط بحران به آن بپردازد مسئله سازماندهی ، مشخص نمودن عناصر موظف در ارائه خدمت ( بطور مثال تامین ، نگهداری و توزیع مواد خوراکی ) و آموزش نیروی انسانی مرتبط میباشد .
بطور کلی جمع آوری داده های مورد نیاز برای پردازش اطلاعات توسط مدیریت مواد غذائی ضرورت دارد از اهم داده ها میتوان به موارد ذیل اشاره نمود :
- جمعیت مورد نظر برای ارائه خدمت
- شرایط آب و هوایی و اقلیمی منطقه
- برآورد احتمالی کودکان شیرخوار
- امکانات موجود قابل بهره برداری از نظر محل نگهداری – امکانات سرماساز ( ثابت و سیار )
- نیروی انسانی آگاه در زمینه مواد غذائی
- پردازش و تبدیل این داده ها به اطلاعات میبایست توسط مدیریت مواد غذائی در شرایط بحران انجام پذیرد . جهت از نظر گروه سنی تخمین زده شود . سردسیر و یا گرمسیری ، دشت یا کوهستانی بودن منطقه مشخص تا امکانات حمل و نقل مواد غذائی متناسب با آن تدارک دیده شود . آنچه مسلم است کمکهای دولت و یا مجامع بین المللی و مردم میبایست بر اساس باز خورد مدیریت بحران به عوامل و ارگان های یاری رسان باشد تا ارسال و دریافت مواد غذائی متناسب با نیاز و شرایط نگهداری و توزیع انجام پذیری به پاره ای از دستوراالعملهای ذیل توجه گردد .
- مواد غذائی کنسرو شده ، با توجه به زمان انقضاء مصرف در محل مناسب نگهداری و قاعده FiFo* ( محموله ای که ابتدا وارد میشود باید ابتدا مصرف و در اولویت توزیع قرار گیرد First In First Out ) در مورد آن رعایت گردد .
- نیروی انسانی موظف در تامین و توزیع مواد غذائی در شرایط بحران میبایست ملبس به روپوش و دارای کارت معاینه پزشکی باشند .
- فضای مورد استفاده برای نگهداری و توزیع مواد غذائی بایستی مجزا و مشخص باشد و دارای انشعاب آب و یا تانکر ذخیره آب برای انجام عملیات شستشو و نظافت باشد .
- فاضلاب حاصل از شستشو در این قسمت بایستی به طریقی دفع گردد که موجب رکود و تجمع فاضلاب در سطح زمین نگردد .
- نان و مواد غذائی با مننشأ حبوبات ، خرما ، انواع کنسرو وکمپوت در بسته بندیهای حداکثر 5 نفر ، ترجیحا" 2 نفره و 3 نفره آماده تا هنگام تحویل موجب ازدحام و عدم استفاده مطلوب از مواد غذائی نگردد .
- از نان های با رطوبت حداقل استفاده و توزیع گردد .
در شرایط ماندگاری و طولانی شدن زمان اسکان و ضرورت استفاده از غذا و یا گوشت گرم تمهیدات خاصی بایستی بعمل آید از جمله :
- اختصاص محل مسقف با سطوح قابل شستشو دارای آب بهداشتی با سیستم دفع فاضلاب ، محل نگهداری ظروف و وسایل کار ، محل شستشوی ظروف ، ابنار نگهداری مواد فاسد شدنی مجهز به سرماساز
- این محل دارای نور و تهویه مناسب بوده درب مجهز به توری باشد .
- محل نگهداری زباله و پس مانده به نحویکه از دسترس حشرات و حیوانات ولگرد دور بماند .
- ورود افراد متفرقه به محل طبخ غذا ممنوع است .
- هر گونه ماده منجمد در صورت خارج شدن از حالت انجماد در برابر فشار مقاومت نکند ) بایستی سریعا" آماده مصرف گردد و از منجمد کردن مجدد آن خودداری شود .
- رعایت بهداشت فردی توسط توزیع کنندگان مواد غذائی الزامی است و شستن دستها قبل از شروع بکار با آب و صابون حداقل 30 ثانیه اعمال گردد .
- مواد غذائی فساد پذیر از تابش مستقیم نور آفتاب و یا مجاورت با منابع حرارتی دیگر حفظ گردد .
- بازدید از محل نگهداری مواد غذائی در محل اسکان افراد و خانوارها انجام پذیرد .
- از دستکاری بی مورد مواد غذائی مانند خرما ، نان و مواد غذائی مشابه و بدون بسته بندی جدا" خودداری گردد .
سلام
ای ناجی- ای آخر حماسه - ای هوخشتر - ای امدادگر - ای حامی- ای مهربان- ای بلبل- ای زیباتر از گل- ای بلبل پشت گل- ای فرهاد- ای کوهشکن- ای تاریخ ساز- ای اند لس-ای بی انتها - ای فراتر از مجاز- ای احساس نیاز- ای دوست- ای دوست داشتنی- ای رسکیو- ای ۱۲۲- ای منتقد- ای زلزله- ای سونامی- ای کاترینا-ای آتشفشان قرن- ای سی.پی.یو- ای آنژیو گراف- ای قلب تپنده-ای خون جاری- ای مستعد- ای سرو قامت- ای مه جبین- ای ذولقرنین...به وبلاگ ما هم سر بزنید خوشحال میشویم!